Hozzávalók: 15 dkg liszt
15 dkg tk tönköly liszt
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
1 tk szódabikarbóna
3 ek apróra vágott pálinkában érlelt kajszi barack
3 ek pálinkában érlelt vörös áfonya
3 ek zabpehely
2 tojás
15 dkg cukor ( lehet barna)
10 dkg puha vaj
Első dolguk a sütőt bekapcsolni 180 fokra, és két tepsit kibélelnünk sütőpapírral, majd egy tálba összekeverni a száraz hozzávalókat: lisztek,sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, és most a gyümölcsök és a zabpehely. Egy másik tálban pedig kihabosítjuk a vajat , a cukrot és a tojásokat. Majd egy fakanál segítségével összedolgozzuk, vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A már előmelegített sütőbe 8-10 perc alatt megsütjük. Ennek a keksznek gyors az előélete és az utóélete sem hosszú :) Gyorsan elfogy :) Egyébként lehet ezt a kekszet mondjuk csokilencsével, mogyoróval, dióval, kókusszal esetleg citrom héjjal is ízesíteni, csak a fantáziánkra van bízva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése