Anno, eper ládaszámra :) |
Tehát a lekvár.
Hozzávalók : 6 kg eper (megmosva, lecsepegtetve)
4 cs 3:1 zselésítő
1 kg cukor
Az eper csumáját leszedjük, jól alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Egy nagy lábasba tesszük és botmixerrel pürésítjük. Ekkor tesszük bele a zselésítőt, nagy lángon felforraljuk, majd hozzátesszük a cukrot és forrástól számítva 5 percet forraljuk. Alaposan kimosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük, majd azonnal lezárjuk, és fejjel lefelé fordítjuk. Óvatosan bánjunk vele mert nagyon forró. Télen nagyon jó lesz levenni a pince polcról (ha megéli a telet).
Pürésítve, forrásra várva |
Fejjel lefelé :) |
És a kész végtermék :) fotó és design by Zsanett :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése