Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 dl joghurt
3 ek. cukor
kb. 3 dl tej
10 dkg vaj
csipet só
+ 1 tojás a lekenéshez
Hozzávalók a töltelékhez: 10 dkg vaj
3 ek. cukor
1 tk fahéj
A vajat felmelegítjük, és hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. Felhasználásig hűtőbe tesszük
Az élesztőt felfuttatjuk, kevés cukros tejben, és a többi hozzávalóból könnyű tésztát dagasztunk. Ha sietek úgy szoktam keleszteni , hogy a sütőt beállítom 30 fokra és oda teszem a tésztát kelni. Most is így tettem, kb. 30-40 perc alatt szépen duplájára kelt a tésztám. 10 egyforma darabra vágjuk, kicsit ovális alakra nyújtjuk, megkenjük a fahéjas vajjal, feltekerjük és egy éles késsel hosszanti irányba kettévágjuk az egyik végét 2-3 cm--es darabon kihagyva. A vágott részeket befelé tekerve szíveket formázunk, figyelve, hogy a vágás felfelé legyen. Sütőpapíros tepsire rakjuk megkenjük tojással, és 10- 15 perc kelés után mehet a 180- fokos sütőbe 15- 18 percre.
A családom minden tagja nagyon örült a korai meglepinek :)
Hogy holnap reggel lesz-e sütés? Még nem tudom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése