Ma ezek a helyes kis malacok sültek ebédre. Egy kedves ismerősöm kérte el minap a receptet, így gondoltam megsütöm én is újra. Már többször sütöttem és mindig nagy sikere van. Az eredeti receptet a kedvenc spanyol blogomon találtam, persze a magam kedvemre formáltam.
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt
kb. 2 dl tej
120 gr. joghurt
1,5 tk só
1 tk cukor
2,5 dkg élesztő
1 tojás
3 ek szőlőmag olaj
+ 1 tojás a lekenéshez
+ lenmag a szemeknek
Töltelék hozzávalói most : kb 10 dkg lángolt kolbász
kb 5 dkg reszelt sajt
De tulajdonképpen bármi lehet ami a hűtőben található ízlésünk szerint :)
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát dagasztunk, és a duplájára kelesztjük. Majd a megkelt tésztát átgyúrjuk és tégla lapra nyújtjuk. Pizza vágóval 16 darabra vágjuk, amiből a legkisebbet elvesszük, ebből lesz majd a füle és az orra a malacoknak :) Megtöltjük a töltelékkel, és kissé ovális gombócot formázunk belőle, ez lesz a malacunk teste. Amit az elején elvettünk tésztát kinyújtjuk, és 15 db orrot szúrunk ki belőle, én erre a célra a sótartóm tetejét szoktam használni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése