Hozzávalók: 1 kg sima konyhasó
és hagyma fejenként 3-4 fej
Mivel ez egy kísérlet volt és nem tudtam, hogy milyen lesz ezért nem bíztam a véletlenre, (és hát az eredeti receptet sem olvastam, csak láttam) több fajta hagymát használtam. Volt lila hagymám, vörös hagymám, sonka hagymám és fehér hagymám itthon így minddel kipróbáltam a són sütést.Minden várakozásomat felülmúlta, mert nagyon finom lett. Tehát egy tűzálló tálba tettem az egy kiló konyhasót és szépen ráültettem a külső rétegétől megtisztított hagymákat, és a forró sütőbe toltam. 180 fokon egy óra alatt sültek meg. Az illata már sülés közben isteni volt :) Próbáljátok ki mert nagyon finom! Mondjuk Jamie-vel ellentétben én nem egy végán pitét gondoltam hozzá, hanem sült császárhúst :)
Nagyon jól néz ki! Milyen sorrendben sütötted meg őket?
VálaszTörlésEsetleg a krumplit lehet a hagymával együtt sütni (ugyanúgy a són)? ...idő és tepsispórolás céljából... :-)
VálaszTörlésHát a sütés egy kis szervezést igényelt, mert a kenyeret is frissen sütöttem. Kezdtem a császárhússal, mire a kenyér megkelt a húsi megpuhult, jöhetett a kenyérsütés, utána a hagyma és a krumpli egyszerre ment a sütőbe, és a végén a húsit visszatettem grillezni.
VálaszTörlésIgen szerintem lehet :) Én is egy krumplit becsempésztem a hagymákhoz és az is jól átsült, csak nagyjából azonos méretűek legyenek.
VálaszTörlés