Ma ebéd utánra valami nasit szerettem volna sütni. Most valahogy az édeset nem kívántam, ezért sós lett. Limara sós http://www.limarapeksege.hu/2013/11/sos-stangli-ecetes.html stanglijára esett a választásom.
Érdekes a tészta, mert nem sütőpor kell bele hanem ecet. Én egy kicsit változtattam rajta és ezt a receptet írom le.
Hozzávalók: 35 dkg liszt
10 dkg zsír
12 dkg libazsír
1 1/2 tk. só
1 tk. ecet
1 tojás
3 ek. víz
10 dkg reszelt sajt (nekem most Grana padano volt itthon)
Lisztet összekeverem a sóval, a sajttal, és a zsiradékkal összemorzsolom, majd hozzáütöm a tojást az ecetet és ha szükséges a vizet és gyors mozdulattal összedolgozom. 2 órára teszem a hűtőbe pihenni. Pihentetés után 3-4 mm vékonyságúra nyújtom, most hosszúkás formára vágtam, megkentem tojással és megszórtam fekete szezámmaggal majd sütőpapíros tepsire sorakoztattam magokkal lefelé a és másik oldalát is megkentem tojással és ezt fehér szezámmal szórtam meg. Finom porhanyós nasi ebéd utánra, közben Jengázhatunk is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése