2014. április 19., szombat

Márványos tojás

Kicsit játszottam, bár az étel nem játék! Ezt sokat hallottam anyukámtól, de remélem ,ha ezt látja (föntről) azért nem fog rám neheztelni :) Több helyen láttam egy bizonyos kínai teatojás receptet és onnan jött az ötlet.



Tulajdonképpen sima főtt tojás, csak céklalébe áztattam.

A recept ( ha lehet annak nevezni) a következő: A főzni szánt tojásokat alaposan megmossuk és most húsvét idején sonkalébe megfőzzük Én a főzés után is jól megmostam, majd egy kiskanál segítségével óvatosan megtörtem rajta a héját. Egy tálba tettem, és a már megízesített cékla levét ráöntöttem, hogy ellepje, és így hagytam kb 2-3 órát, majd szépen megpucoltam és ilyen lett. Szerintem jól fog mutatni a húsvéti asztalon :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése