A tészta hozzávalói : 50 dkg liszt (bl 55)
25 dkg vaj
1,5 dl hideg víz
2 nagy csipet só
A tészta rendkívül egyszerű, mert a lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a vajat csíkokra vágjuk és elmorzsoljuk a liszttel, majd a víz hozzáadásával összegyúrjuk. Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon túlságosan. Hűtőbe tesszük 2 órára pihenni.
A spenótos töltelék hozzávalói: 450 gr fagyasztott spenót (nálam Iglo)
kb 3 dl tej
5 ek zsemle morzsa
10 dkg sajt
ízlés szerint só, bors, fokhagyma
személyenként 1-2 tojás
A tejet feltesszük egy lábasban és mikor forrni kezd a spenótot hozzáadjuk, együtt felforraljuk, ízlés szerint teszünk hozzá préselt fokhagymát, sót,borsot. Ha jól átforraltuk levesszük a tűzről és hozzáadjuk a zsemle morzsát, hogy krémes állagot kapjunk.
A tészta felét kinyújtjuk és egy kivajazott és lisztezett pite formába simítjuk, a spenótos tölteléket belekanalazzuk, a sajtot kockákra vágjuk és rászórjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percet sütjük, majd a tojásokat ráütjük és még kb 5 percig sütjük, hogy a tojás még folyós legyen, mert Mi így szeretjük.
A zöldséges töltelék hozzávalói: brokkoli (sürgős felhasználásra várt a fagyasztóból)
pritamin paprika (1 szeletnyi, ő is sürgős felhasználásra várt)
3 szál újhagyma
kb 30 dkg spárga (frissen a kertből)
1 nagy doboz tejföl
2 tojás
ízlés szerint só, bors
A spárgát megtisztítjuk, felaprítjuk és a brokkolival együtt lobogó forró vízbe tesszük pár percre, a hagymát és a paprikát összevágjuk, a tejfölt elkeverjük a tojással. Ha mindez megvan, a tésztát kivajazott, lisztezett pite formába simítjuk és a zöldségeket sorba belerakjuk, ráöntjük a tojásos tejfölt és a forró sütőbe toljuk, kb 30-35 perc alatt kész. Én legkeverésen egyszerre sütöttem mindkettőt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése