Az idei tavasz nagyon kedvez a növényeink a kertünkbe. Már van zsenge borsó, zöldhagyma, sárgarépa, spárga, petrezselyem, új krumpli és gyönyörűek a palántáink is. A mai ebédünk lehetett volna egy jó kis zöldség leves is, de nem az lett, hanem egy tavaszi pite. A családom nem bánta :)
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt
12 dkg vaj
kb 0,7 dl hideg víz
nagy csipet só
A lisztbe elkeverjük a sót és elmorzsoljuk a vajjal, majd a víz fokozatos hozzáadásával gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Egy jól kezelhető tésztát kapunk, folpakkba csomagolva a hűtőbe tesszük kb 1 órára. Addig elkészítjük a zöldségeket. Amit találtam a kertben azt tettem bele.
Hozzávalók a töltelékhez: 2 szál lila hagyma
2 szál zöld hagyma
1 marék fehér spárga
1 marék petrezselyem
4-5 szál zsenge sárgarépa
2 marék zsenge borsó
1 nagy doboz tejföl (330 gr)
3 tojás
10 dkg sajt
10 db koktélparadicsom (ez még nem saját)
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát, spárgát felaprítjuk és a borsóval eggyütt forró sós vízbe dobjuk pár percre, közben a hagymát felaprítjuk és kevés vajon megpároljuk, majd hozzátesszük a zöldségeket és tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk és én most egy csipet barna cukrot is tettem rá.Nagyon jól kihozta a friss zöldségek édeskés ízét. A végén az apróra vágott petrezselymet is rátesszük, ha kész félretesszük. A tojásokat jól elkeverjük a tejföllel, és a zöldségeket is hozzákeverjük. Egy fém tálat kivajazunk, lisztezünk, a tésztát szépen kinyújtjuk és bele tesszük úgy, hogy a szélen is legyen tészta, majd a tejfölös zöldséget belesímítjuk, megszórjuk sajttal, paradicsommal, és a forró 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 30- 35 perc alatt kész. Mindenkinek nagyon ízlett :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése