2014. szeptember 2., kedd

Cukkini fasírt

Az idei nyár nagy kedvence volt ez a cukkini fasírt, sokszor készítettem a családnak, szerették. Ez a mostani vélhetően az utolsó cukkini volt a kertünkben, így ideje is hogy leírjam a receptet :) Sok recept kering a neten, az enyém ilyen:

Hozzávalók: 1 közepes cukkini
                  2 tojás
                  3 ek lenmag pehely
                  3 ek liszt
                  15 dkg reszelt sajt
                  kisebb fej hagyma
                  3 gerezd fokhagyma
                  só, bors, szerecsendió

A cukkini ha friss és gyenge a héj és a magok is maradhatnak benne, ha nem akkor pucoljuk le a héját és a magokat is szedjük ki, majd almareszelőn lereszeljük és lesózzuk, hogy a levét kiengedje. Miután kinyomkodtuk a levét, hozzáadjuk a lereszelt (én sajtreszelőn szoktam) hagymákat, lenmagpelyhet, lisztet, sajtot, tojásokat és fűszerezzük borssal és frissen reszelt szerecsendióval.Egy nokedli állagú masszát kell, hogy kapjunk, ha túl híg lenne tehetünk még hozzá lisztet. Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítünk és kisütjük a cukkini fasírtunkat, hasonlóan mint a recsegét. Az utolsó adaghoz szoktam egy kis chilit tenni és úgy sütöm ki.Tepsis krumplit és paradicsom salátát kínálok hozzá.
     



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése