Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (40dkg bl55, 10dkg rétesliszt)
- 2,5 dkg élesztő
- 20 dkg joghurt
- 5 dkg sajt
- Kb. 2 dl tej
- 3 ek burgonyapehely
- 5 dkg vaj
- 1 tk cukor
- 1 tk só
A tetejére:
- 1 tojás
- kb. 10 dkg reszelt sajt
A tejet meglagyosítjuk és a cukrot elkeverjük benne, majd az élesztőt is belemorzsoljuk, hagyjuk felfutni. Addig egy tálba mérjük a lisztet, sót, burgonyapehelyt és a reszelt sajtot, elkeverjük. Hozzáadjut a felfuttatatott élesztőt a joghurtot a megolvasztott vajat.
Egy kicsit lágyabb, de nem ragacsasos
tésztát kell kapnunk. Szép fényes tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük, kb 1 órára alatt. 8 egyenlő részre osztjuk és formázzuk, úgy hogy először kinyújtjuk kicsit ovális alakra majd a hosszanti oldalán lazán feltekerjük. Sütőpapíros tepsire rakjuk és még kelesztjük 40 percet. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közvetlen sütés előtt lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal, majd a forró sütőbe toljuk és 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Finom, ropogós stanglik lettek és az illatuk isteni :)
Egy kicsit lágyabb, de nem ragacsasos
tésztát kell kapnunk. Szép fényes tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük, kb 1 órára alatt. 8 egyenlő részre osztjuk és formázzuk, úgy hogy először kinyújtjuk kicsit ovális alakra majd a hosszanti oldalán lazán feltekerjük. Sütőpapíros tepsire rakjuk és még kelesztjük 40 percet. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közvetlen sütés előtt lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal, majd a forró sütőbe toljuk és 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Finom, ropogós stanglik lettek és az illatuk isteni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése