2014. június 1., vasárnap

Kovászos káposzta

 Az egyik kedvenc nyári receptem a nyári töltött káposzta. Ebböl a kovászos káposztából fog jövő héten készülni. Tehát a kovászos káposzta receptje:

Hozzávalók: gyalult fehér káposzta
                  só ízlés szerint
                  víz
                  kenyér
                  apróra vágott kapor

A káposztát vékonyra gyaluljuk, összekeverjük az apróra vágott kaporral és üvegbe töltjük, jó szorosan. Most nálunk két kisseb üvegbe került.Kb 2-3 liter vizet felforralunk kb maréknyi sóval, kihütjük és úgy öntjük a káposztára. Tetejére kis gézbe 1 szelet szikkadt kenyeret teszünk, leborítjuk kistányérral és kitesszük a napra. Pár nap alatt isteni finom kovászos savanyú káposztánk lesz.  

              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése