2014. március 16., vasárnap

Aszalt gyümis keksz

Ezt a receptet rendszeresen sütnöm kell, mert a gyerekek és mi is nagyon szeretjük. Azért jó mert variálható, éppen mit szeretnénk, vagy mi van itthon.A mostani pálinkában érlelt aszalt gyümölccsel és zabpehellyel készült.

Hozzávalók: 15 dkg liszt
                    15 dkg tk tönköly liszt
                      1 tk sütőpor
                      1 tk fahéj
                      1 tk szódabikarbóna
                      3 ek apróra vágott pálinkában érlelt kajszi barack
                      3 ek pálinkában érlelt vörös áfonya
                      3 ek zabpehely
                      2 tojás
                     15 dkg cukor ( lehet barna)
                     10 dkg puha vaj


Első dolguk a sütőt bekapcsolni 180 fokra, és két tepsit kibélelnünk sütőpapírral, majd egy tálba összekeverni a száraz hozzávalókat: lisztek,sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, és most a gyümölcsök és a zabpehely. Egy másik tálban pedig kihabosítjuk a vajat , a cukrot és a tojásokat. Majd egy fakanál segítségével összedolgozzuk, vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A már előmelegített sütőbe 8-10 perc alatt megsütjük. Ennek a keksznek gyors az előélete és az utóélete sem hosszú :) Gyorsan elfogy :) Egyébként lehet ezt a kekszet mondjuk csokilencsével, mogyoróval, dióval, kókusszal esetleg citrom héjjal is ízesíteni, csak a fantáziánkra van bízva.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése