2016. február 7., vasárnap

Sajtos stangli

Ma délután a nagylányom, Zsanett kitalálta, hogy sajtos stangli szeretne enni és holnap vinni. Ilyenkor mit van mit tenni, sajtos stanglit kell sütni :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (40dkg bl55, 10dkg rétesliszt) 
  • 2,5 dkg élesztő 
  • 20 dkg joghurt
  • 5 dkg sajt 
  • Kb. 2 dl tej
  • 3 ek burgonyapehely
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
A tetejére:
  • 1 tojás
  • kb. 10 dkg reszelt sajt
A tejet meglagyosítjuk és a cukrot elkeverjük benne, majd az élesztőt is belemorzsoljuk, hagyjuk felfutni. Addig egy tálba mérjük a lisztet, sót, burgonyapehelyt és a reszelt sajtot, elkeverjük. Hozzáadjut a felfuttatatott élesztőt a joghurtot a megolvasztott vajat.
Egy kicsit lágyabb,  de nem ragacsasos
tésztát kell kapnunk. Szép fényes tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük,  kb 1 órára alatt. 8 egyenlő részre osztjuk és formázzuk, úgy hogy először kinyújtjuk kicsit ovális alakra majd a hosszanti oldalán lazán feltekerjük. Sütőpapíros tepsire rakjuk és még kelesztjük 40 percet. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közvetlen sütés előtt lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal, majd a forró sütőbe toljuk és 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Finom, ropogós stanglik lettek és az illatuk isteni :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése