2014. február 1., szombat

Kísérleti ebéd :) Sóágyon sült hagyma



Néha a családom kénytelen elviselni, hogy szeretek a konyhában kísérletezni :) Ma ez abban merült ki, hogy a Facebookon láttam egy képet, méghozzá Jamie Oliver oldalán, amit ki kellet próbálni. Valamiféle vegán pite volt és mellette egy tálon sóágyon sült hagyma. Az érdeklődésemet nem a pite keltette fel (miért is? :) ) hanem a sült hagyma. Úgyhogy a mai ebéd: Sóágyon sült hagyma, sült császárhússal, héjában sült krumplival és persze friss kenyérrel, na meg egy finom borral :) Na és a lényeg a sóágyon sült hagyma receptje :)

Hozzávalók: 1 kg sima konyhasó
                     és hagyma fejenként 3-4 fej

Mivel ez egy kísérlet volt és nem tudtam, hogy milyen lesz ezért nem bíztam a véletlenre, (és hát az eredeti receptet sem olvastam, csak láttam) több fajta hagymát használtam. Volt lila hagymám, vörös hagymám, sonka hagymám és fehér hagymám itthon így minddel kipróbáltam a són sütést.Minden várakozásomat felülmúlta, mert nagyon finom lett. Tehát egy tűzálló tálba tettem az egy kiló konyhasót és szépen ráültettem a külső rétegétől megtisztított hagymákat, és a forró sütőbe toltam. 180 fokon egy óra alatt sültek meg. Az illata már sülés közben isteni volt :) Próbáljátok ki mert nagyon finom! Mondjuk Jamie-vel ellentétben én nem egy végán pitét gondoltam hozzá, hanem sült császárhúst :)
                                                         A kakukk tojást ki veszi észre?

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Milyen sorrendben sütötted meg őket?

    VálaszTörlés
  2. Esetleg a krumplit lehet a hagymával együtt sütni (ugyanúgy a són)? ...idő és tepsispórolás céljából... :-)

    VálaszTörlés
  3. Hát a sütés egy kis szervezést igényelt, mert a kenyeret is frissen sütöttem. Kezdtem a császárhússal, mire a kenyér megkelt a húsi megpuhult, jöhetett a kenyérsütés, utána a hagyma és a krumpli egyszerre ment a sütőbe, és a végén a húsit visszatettem grillezni.

    VálaszTörlés
  4. Igen szerintem lehet :) Én is egy krumplit becsempésztem a hagymákhoz és az is jól átsült, csak nagyjából azonos méretűek legyenek.

    VálaszTörlés